چطور می‌توانیم هزینه قبض‌هایمان را کمتر کنیم؟

 

 

چطور می‌توانیم هزینه قبض‌هایمان را کمتر کنیم؟

راه‌های زیادی برای کم کردن هزینه‌های آب، برق و گاز وجود دارد. ما ١٠ نکته ساده را در زیر بررسی میکنیم که برای این کار به ما کمک میکند.

١- مناسب فصل لباس بپوشید.

لباس مناسب آب و هوا را بپوشید. لایه‌لایه لباس پوشیدن و لباس های پشمی به شما کمک می‌کند در زمستان گرم بمانید و در هزینه‌های گرمایشی صرفه‌جویی کنید.

٢- درها را ببندید و پرده‌ها را بکشید.
گرمایش و سرمایش کل خانه هزینه‌بر است. درهای قسمت‌هایی که بیشتر استفاده می‌کنید را ببندید و فقط آن قسمت‌ها را گرم یا سرد نگه دارید. از عایق‌بندی پنجره‌ها اطمینان حاصل کنید و پرده‌ها را در طول شب ببندید و در طول روز در صورتی که موج گرما وجود ندارد پرده ها را بکشید. پشت درها و پنجره‌ها را ببندید تا هوا عبور نکند.

٣- دماسنج نصب کنید.

در زمستان گرمایش ٣٠% از هزینه قبض شما را شامل می شود. ترموستات را در این فصل بین ٢٠-١٨ درجه تنظیم کنید. هر یک درجه بالاتر از ٢٠، ١٠% به قبض شما اضافه می‌کند. در تابستان، ترموستات خود را روی ٢٦ درجه و بالاتر تنظیم کنید.

٤- وقتی به کولر و بخاری نیازی نیست آن را خاموش کنید.
وقتی از اتاقی خارج می‌شوید سیستم گرمایش یا سرمایش آن را خاموش کنید و مطمئن شوید وقتی خانه نیستید خاموش هستند.
(البته با وجود پر مهر پدرهای ایرانی عزیز بیشتر ما به صورت اتوماتیک مورد ٣ و ٤ را رعایت می‌کنیم.)

٥- لباس‌ها را با آب سرد بشورید.

با شستن لباس‌ها با آب سرد در سال مقدار قابل توجهی در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. همچنین می‌توانید اطمینان حاصل کنید در صورتی لباسشویی را روشن می‌کنید که کامل پر شود و بهترین زمان و بازدهی را داشته باشد.

٦- یخچال خود را روی بهینه مصرف تنظیم کنید.

یخچال شما همیشه روشن است. یکی از گرانترین یخچالها را بخرید. از مستحکم و جذب بودن موم درب آن اطمینان حاصل کنید تا اجازه عبور هوای سرد از داخل یخچال را ندهد.
دمای استاندارد داخل یخچال ٥-٤ درجه است و دمای فریزر (١٨-) – (١٥-) درجه است. اگر شما ٢ تا یخچال یا فریز دارید فقط در صورت لزوم آن را روشن کنید.

٧- پشت‌بام را عایق کنید.

عایق سقف تفاوت زیادی روی قبض شما ایجاد می‌کند. اگر عایق نصب شده است، استاندارد و کیفیت آن را بررسی کنید. در بیشتر کشورها استاندارد و کیفیت عایق بررسی می‌شود و باید در حد مجاز باشد.

٨- همه چیز را از برق بکشید.

می‌دانستید شارژر گوشی همراهتان حتی وقتی گوشی به آن متصل نیست انرژی مصرف می‌کند؟! ١٠% برق مصرفی شما به خاطر اسباب بازیها و وسایلی الکتریکی است که در حالت آماده به کار (standby) می‌باشند. می‌توانید با استفاده از کنترل کننده‌های انرژی که به صورت خودکار جریان برق دستگاه‌های standby را قطع می‌کنند، قبض خود را کاهش دهید.

٩- در آشپزخانه صرفه‌جویی کنید.
در این قسمت از خانه راه‌های زیادی برای صرفه‌جویی وجود دارد که بعداً بیشتر در مورد آن صحبت می‌کنیم.
چند راه ساده:
بگذارید مواد منجمد آب شوند تا زمان پخت و پز کمتر شود. به جای استفاده از لوازم برقی برای پخت غذا از مایکرویو استفاده کنید. اگر از گاز استفاده می‌کنید درب قابلمه را ببندید تا زمان کمتری برای پخت لازم باشد. از ماشین ظرفشویی در بهینه‌ترین حالت و فقط زمانی که کاملاً پر شده استفاده کنید.

١٠- از منابع انرژی استاندارد و سازگار با محیط‌ زیست استفاده کنید.

به جای لامپ‌های رشته‌ای قدیمی از هالوژن‌های سازگار با محیط‌زیست استفاده کنید. استفاده از این لامپ‌ها هم در مصرف انرژی صرفه جویی می‌کند و همچنین عمر بیشتری دارند. انرژی‌های طبیعی می‌توانند جایگزین انرژی‌های دیگر شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *